Чапразило

Апарат чапразило за банцигови, блокбанцигови ленти и др.


Чапразило За Банцигови И Блок Банцигови Ленти
Чапразиращ апарат
Чапразило За Ленти
Чапразило
Чапразиране На Хоризонтални Банцигови Ленти
Чапразило Чепразило


Цена на стандартно ръчно чапразило към 01.2023г.  – 2700лв.

Машината се изработва само по заявка и предварително капариране.

Машината е огромна, почти три пъти по-голяма и масивна от масовите чапразила. Едно нормално чугунено чапразило се равнява само на долната гърбична част на това!

 

Изработката е изключително масивна, като покрива нуждите за любители, дърводелци, така и на силно натоварени дървопреработващи цехове, и предприятия. Закалени оси, зъбни колела, челюсти, избутвач. Сменяеми и закалени плъзгачи на чукчетата. Ковани и закалени чукчета. Възможно е да се приспособи да чапразира само, чрез допълнителен монтаж на редуктор и ел. мотор. Такъв вариант е практичен само при нови и почти нови ленти с неразбъркана поредица на зъбите! Изключително лесно и удобно за работа. Работи бързо и плавно, може да върти и в двете посоки, като това му позволява да хваща различни поредици на зъбите. Не е уморително за работа понеже лентата се чапразира двустранно наведнъж, така не се налага лената да се обръща, а също така преместването на лентата става автоматично от избутвача.

Огромен плюс и преимущество пред останалите чапразила на пазара е начина му на настройка и работа. Предвидено е да се работи и настройва супер бързо само с ръце! Не е нужно да имате до вас цяла маса с ключове и хапчета за нерви за да го регулирате спрямо лентата, и нужния в момента чапраз, така както неудобно се регулират масовите чапразила… Да не споменаваме супер неудобните за работа вертикални италиански и немски чапразила, чиято настройка граничи със садомазохизъм…


Характеристики:

  • Височина   – 50см.
  • Широчина  – 35см.
  • Дължина    – 50см.
  • Маса  –  34кг.
  • Ляв-десен-прав зъб / десен-ляв-прав зъб
  • Стъпки на чапразене: 8/10/12,5/14/16/20/22/25/33/35/40/…60мм. (0-60мм.)
  • Дебелина на лентата от 0 до 2.5мм.
  • Широчина шината на лентата от: 3см до 15см. ( възможно е да се изработи за още по-широки или тесни ленти)

 

Слагане Чапраз На Лента
Правилно Чапразиране На Банцигова Лента
Неправилно Поставена Лента За ЧапразАвтоматизирано чапразило за банцигови ленти.

Автоматично чапразило
Автоматизирано чапразило за банцигови ленти

Автоматизирана версия на чапразилото за ленти. Чапразилото се самоизключва при направата на един пълен оборот на лентата. Може да работи както в автоматичен режим така и в ръчен.

Цена на автоматизираната версия към 01.2023г. 4700лв.Към чапразилото може допълнително да се предложи модул за бързо изправяне на стария чапраз. Така лентата със стар чапраз ще се изравни и подготви за изцяло нов чапраз!

Цена за модула – 1000лв.За удобно, бързо и свръх точно измерване на чапраза на лентата ви предлагаме изработвания от нас дигитален чапразомер.

Уред Устройство за Измерване На Чапраз
Дигитален чапразомер за банцигови ленти

За връзка:

гсм-0899239006 – Николай

гсм-0898608475 – Крум

email: kubol@mail.bg


Translate »