Точиларка

Заточна машина – точиларка за банцигови и блок банцигови ленти

Точиларка за банцигови ленти
Заточна машина за ленти. Заточване с абразивен диск.

Заточва всички видове ленти с нормален и хоризонтален профил на зъба. Стъпки: от 0 до 35мм (8/10/12.5/16/20/22/25/30/35t). Широчина на шината от 2см. до 15см.

Възможно е машината да се изработи при нужда и за други нестандартни типове ленти! Водно охлаждане. CREE LED диодно осветление (най-качествените led чипове + драйвер със собствено допълнително охлаждане!) . Три скорости на точене. Абразивен диск ф200. Формата и стъпката на зъбите на лентата се задават чрез набор от гърбици, които са така оформени, че машината да работи плавно дори при бърза скорост на заточване. Машината има регулатор с чиято помощ е възможно да се изменя  формата на зъбите от предварително зададените стандартни форми! На практика почти няма форми на зъби на банцигови ленти, които да не може да се заточат с тази заточна машина. Гърбиците са така подбрани и оформени, че само се сменя единия комплект с другия комплект гърбици при необходимост без да е необходимо въобще да се пипа регулатора за формата на зъба, и машината ще заточи съответния зъб с идеална форма!

Изключително масивна изработка за сериозни натоварвания. Главата на машината е окачена на панта с конусни-ролкови лагери, което гарантира липсата на каквито и да било луфтове в главата на машината. На практика пантата ще работи без луфтове десетки години наред. По машината няма подвижни втулкови съединения, които да се износят след време и да доведат до неправилно заточване на лентите. Всичко е окачено на лагери. Точиларката идва готова и настроена за работа. Всички рамена са центрирани и така застопорени, че да не може да се разместят от правилните им позиции.

Заточването става с абразивен диск, но може да заточва и с профилирани диамантени дискове!

Размери: 90/120/130
Маса: 140кг.

Точиларка цена към 07.2021г. – 4600лв.


Точиларка за ленти
Професионална заточна машина за ленти
Заточна машина с диамантен диск за ленти
Заточване с диамантен профилиран диск
Точиларка за ленти с охлаждане и осветление
Водно охлаждане и CREE LED осветление
Точиларка за банцигови ленти
Заточване с боразонов диск

Точиларката е способна да възстанови безпроблемно и напълно в перфектно заточено състояние ленти, които са били съсипани, и силно повредени при заточване с разни други точиларки! Лентата на следващия клип е силно повредена, донесена от клиент за възстановяване. Заточната машина от видеото е чисто нова машина, точно преди боядисване! Използваме случая за да възстановим банциговата лента на клиента и да тестваме окончателно машината преди да я боядисаме. Водното охлаждане не е включено понеже машината е без боя. Машината разполага с CREE LED осветление с реално цветопредаване от 90CRI. Видеото говори достатъчно за качествата и възможностите, от лента за изхвърляне на отпадъците до лента бръснач само за час време… Толкова силно повредена лента не може да се възстанови от масовите точиларки с един избутвач!


Следващите клипове са на стара версия на машината!!!


За връзка:

гсм-0899239006 – Николай

гсм-0898608475 – Крум

email: kubol@mail.bgTranslate »