Точиларка

Заточна машина – точиларка за банцигови и блок банцигови ленти

Точиларка за банцигови ленти
Заточна машина за ленти. Заточване с абразивен диск.

Заточва всички видове ленти с нормален, хоризонтален, вълчи профил на зъба и др. Стъпки: от 0 до 35мм (8/10/12.5/16/20/22/25/30/35t). Широчина на шината от 2см. до 15см. Може да заточва ленти със стилитирани (видирани) зъби!

Възможно е машината да се изработи при нужда и за други нестандартни типове ленти! Водно охлаждане. CREE LED диодно осветление (най-качествените led чипове + драйвер със собствено допълнително охлаждане!) . Три скорости на точене. Абразивен диск ф200. Формата и стъпката на зъбите на лентата се задават чрез набор от гърбици, които са така оформени, че машината да работи плавно дори при бърза скорост на заточване. Машината има регулатор с чиято помощ е възможно да се изменя  формата на зъбите от предварително зададените стандартни форми! На практика почти няма форми на зъби на банцигови ленти, които да не може да се заточат с тази заточна машина. Гърбиците са така подбрани и оформени, че само се сменя единия комплект с другия комплект гърбици при необходимост без да е необходимо въобще да се пипа регулатора за формата на зъба, и машината ще заточи съответния зъб с идеална форма!

Изключително масивна изработка за сериозни натоварвания. Главата на машината е окачена на панта с конусни-ролкови лагери, което гарантира липсата на каквито и да било луфтове в главата на машината. На практика пантата ще работи без луфтове десетки години наред. По машината няма подвижни втулкови съединения, които да се износят след време и да доведат до неправилно заточване на лентите. Всичко е окачено на лагери. Точиларката идва готова и настроена за работа. Всички рамена са центрирани и така застопорени, че да не може да се разместят от правилните им позиции.

Заточването става с абразивен диск, но може да заточва и с профилирани диамантени дискове!

Заточната машина може да се окомплектова с допълнителен заден избутвач за лентата, когато ще се заточват с нея масивни и дълги ленти за блок банциги! Задния избутвач работи в пълен синхрон с основния и това помага за лекото и прецизното движение на масивните тежки ленти. С негова помощ се елиминира ефекта на “натягане” на лентата, като пружина и лекото връщане назад, когато избутвача се връща да прехване нов зъб. Точно това се случва много често, когато се заточват тежки ленти на точиларки с един избутвач и това води до заточване на лентите с объркване на височината на зъбите! Благодарение на допълнителния заден избутвач, който може да се прикачи към машината се избягва този проблем и можете да заточвате такива масивни и тежки ленти за блок банциги без никакви проблеми!

– Водно охлаждане с магнитни стружко уловители

– Заточва с абразивни и диамантени (боразонови) дискове

– Заточване на ленти със стелит – видия

– Диодно CREE >90CRI 5000к осветление

– Двоен преден избутвач окачен на лагери

– Синхронизиран заден избутвач за дълги и тежки ленти

– Регулатор за изменяне на формата на зъба

– Регулатор стъпката на зъба

– Три скорости на заточване

– Стъпки на заточване 5/6/8/10/12,5/14/16/20/22/25/30/35/40/45мм.

– Форми на зъбите: обикновен, хоризонтален, вълчи зъб, папагал и др.

– Ъгъл на заточване от -5° до 25°

– Максимална широчина на лентата в стандартен вариант 15см.

– Минимална широчина на лентата в стандартен вариант 25мм.

– Максимална дължина на лентата 10 и повече метра.

– Трифазно захранване ( стандартно изпълнение)

– Размери: 90/120/130
– Маса 140кг.

Точиларка цена към 01.2023г. – 6000лв.Точиларка за ленти
Професионална заточна машина за ленти
Заточна машина с диамантен диск за ленти
Заточване с диамантен профилиран диск
Точиларка за ленти с охлаждане и осветление
Водно охлаждане и CREE LED осветление
Точиларка за банцигови ленти
Заточване с боразонов диск

Точиларката е способна да възстанови безпроблемно и напълно в перфектно заточено състояние ленти, които са били съсипани, и силно повредени при заточване с разни други точиларки! Лентата на следващия клип е силно повредена, донесена от клиент за възстановяване. Заточната машина от видеото е чисто нова машина, точно преди боядисване! Използваме случая за да възстановим банциговата лента на клиента и да тестваме окончателно машината преди да я боядисаме. Водното охлаждане не е включено понеже машината е без боя. Машината разполага с CREE LED осветление с реално цветопредаване от 90CRI. Видеото говори достатъчно за качествата и възможностите, от лента за изхвърляне на отпадъците до лента бръснач само за час време… Толкова силно повредена лента не може да се възстанови от масовите точиларки с един избутвач!


Заточна машина за банцигови и блок банцигови ленти.


гсм-0899239006 – Николай

гсм-0898608475 – Крум

email: kubol@mail.bgTranslate »