3D принтиране

Извършваме услуги с 3D принтиране на функционални детайли. Удобни сме за района на Разлог, Банско, Добринище, Белица, Якоруда, Крайще, Елешница и др. Използваната технология на принтера е FDM (нишкова). Тази технология е подходяща за здрави функционални части и детайли от пластмаса, но не е подходяща за свръх миниатюрни детайли.

Телефон за въпроси – 0899 239006. Само в работни дни и сутрин след 9:30ч.

Работен обем на масата на 3Д принтера 300х300х400мм. Дюзи на принтиране от 0.2мм до 1мм. Масово използваме 0.6мм. дюза, която позволява сравнително бърз, здрав и детайлен печат. Максимална температура на дюзата 310градуса.

3Д принтиране на зъбно колело със сложна геометрия от TPU

3Д принтирането не е бърз и евтин процес! Съществува масова заблуда сред хората, че е бързо и евтино… 3Д принтирането е бавен и скъп процес, който е подходящ за детайли и елементи, които са прототипи, невъзможни за намиране или са с много сложна геометрия за да се изработят със стандартни машини! Ако едно нещо го има в магазина или в интернет, поръчайте го от там! 3Д принтирането на такъв детайл ще ви излезне в пъти по-скъп от готовия в магазинската мрежа!


Видовете пластмаса с които 3D принтираме са:

PLA – Био пластмаса, изработва се от растения. Най-масовата и най-лесна за 3Д принтиране пластмаса. Термично и геометрично е устойчива до около 50-55гр.

ABS – Пластмаса от петролни продукти, истинска, гадна и отровна пластмаса 🙂 , която масово се използва в автомобилите. Една от най-леките пластмаси. Изключителна термична и геометрична издръжливост до около 110-120градуса. Трудна и отровна за принтиране. Една от най-използваните професионални пластмаси в света.

PETG – Пластмасата от която се изработват шишетата за напитки и кутиите за храни! Съчетава лесните качества за печат на PLA и отчасти термичната здравина на ABS. Издържа термично и геометрично до около 70-75. градуса. Химически и масло устойчива. Притежава известна еластичност. Подходяща е за различни видове уплътняващи гарнитури.

Nylon P66 – Изключително здрава пластмаса. Подходяща за зъбни колела и плъзгащи се части. Трудна за принтиране!

TPU -Еластичен и изключително здрав материал. Подходящ за меки гъвкави детайли. Изключително трудна за 3Д принтиране от любителски принтери!

Ingeo 870 – Био пластмаса от най-високо качество! Американска гранула. Твърда и здрава пластмаса. Термично остава геометрично стабилна до около 60гр. След процес на закаляване (анилинг) постига термична и геометрична стабилност от 130-190градуса. Подходяща за 3D принтиране на голями, обемисти и сложни детайли.


Галерия с нагледни примери на 3д принтирани неща от нас! 🙂3D принтиране на нов смесител за стара българска сладолед машина. Времето за принтиране е два дни и седем часа, две ролки и половина “чист” натурален Ingeo 870 био пластмаса. Детайла е специфичен и невъзможен за намиране вече. Оригиналния смесител се е спуквал и лепил вече няколко пъти, но е за окончателна подмяна. Слабите места на оригиналния смесител са коригирани и подсилени допълнително в новия.


Translate »