3D принтиране

Извършваме услуги с 3D принтиране на функционални детайли. Удобни сме за района на Разлог, Банско, Добринище, Белица, Якоруда, Крайще, Елешница и др. Използваната технология на принтера е FDM (нишкова). Тази технология е подходяща за здрави функционални части и детайли от пластмаса, но не е подходяща за свръх миниатюрни детайли.

Телефон за въпроси – 0899 239006. Само в работни дни и сутрин след 9:30ч.

Работен обем на масата на 3Д принтера 300х300х400мм. Дюзи на принтиране от 0.2мм до 1мм. Масово използваме 0.6мм. дюза, която позволява сравнително бърз, здрав и детайлен печат. Максимална температура на дюзата 310градуса.

3Д принтиране на зъбно колело със сложна геометрия от TPU

3Д принтирането не е бърз и евтин процес! Съществува масова заблуда сред хората, че е бързо и евтино… 3Д принтирането е бавен и скъп процес, който е подходящ за детайли и елементи, които са прототипи, невъзможни за намиране или са с много сложна геометрия за да се изработят със стандартни машини! Ако едно нещо го има в магазина или в интернет, поръчайте го от там! 3Д принтирането на такъв детайл ще ви излезне в пъти по-скъпо от готовия в магазинската мрежа!


Видовете пластмаса с които 3D принтираме са:

PLA – Био пластмаса, изработва се от растения. Най-масовата и най-лесна за 3Д принтиране пластмаса. Термично и геометрично е устойчива до около 50-55гр.

ABS – Пластмаса от петролни продукти, истинска, гадна и отровна пластмаса 🙂 , която масово се използва в автомобилите. Една от най-леките пластмаси. Изключителна термична и геометрична издръжливост до около 110-120градуса. Трудна и отровна за принтиране. Една от най-използваните професионални пластмаси в света.

PETG – Пластмасата от която се изработват бутилките за напитки и кутиите за храни! Съчетава лесните качества за печат на PLA и отчасти термичната здравина на ABS. Издържа термично и геометрично до около 70-75. градуса. Химически и масло устойчива. Притежава известна еластичност. Подходяща е за различни видове уплътняващи гарнитури.

Nylon P66 – Изключително здрава пластмаса. Подходяща за зъбни колела и плъзгащи се части. Трудна за принтиране!

TPU -Еластичен и изключително здрав материал. Подходящ за меки гъвкави детайли. Изключително трудна за 3Д принтиране от любителски принтери!

Ingeo 870 – Био пластмаса от най-високо качество! Американска гранула. Твърда и здрава пластмаса. Термично остава геометрично стабилна до около 60гр. След процес на закаляване (анилинг) постига термична и геометрична стабилност от 130-190градуса. Подходяща за 3D принтиране на голями, обемисти и сложни детайли.


Галерия с нагледни примери на 3д принтирани неща от нас! 🙂3D принтиране на нов смесител за стара българска сладолед машина. Времето за принтиране е два дни и седем часа, две ролки и половина “чист” натурален Ingeo 870 био пластмаса. Детайла е специфичен и невъзможен за намиране вече. Оригиналния смесител се е спуквал и лепил вече няколко пъти, но е за окончателна подмяна. Слабите места на оригиналния смесител са коригирани и подсилени допълнително в новия.


3Д принтиране в Разлог на тестов детайл от TPU

3D печат на тяло за силомер за банцигови ленти

Триизмерен печат на крак за диван. Изработен от мек TPU материал, за да не наранява дюшемето под дивана, интересен външен вид и височина подбрана с цел минаването на робот прахосмукачка под дивана!


Translate »