Ъгломер за банцигови ленти


Ъгломер за банцигови ленти е изработен от неръждаема стомана. Двойна скала, която е удобно и нагледно преработена за конкретните нужди при измерването на предния и заден ъгъл на заточване на банциговите ленти. Допълнително върху самата скала са изписани три препоръчителни градуса за заточване на ленти за: мека, твърда и замръзнала дървесина + универсален градус подходящ, както за мека така, и за разбичване на твърда дървесина.

Уреда има удобна и надеждна кутия за съхранение.

Вътре в кутията има подробна таблица с 7 типа най-често срещани градуси за заточване на банцигови ленти, както според твърдостта на дървесината, според сезона от годината, така и според мощността на банцига.


Ето един нагледен пример за това колко полезен е този уред за измерване на ъгъла на лентата. Долната снимка е заснета на 02.12.2021г. в гр. Доспат. Заточната машина на снимката е нова – турска, 2021г. пройзведена и закупена. Скалата на точиларката показва ъгъл на заточване 18° а дефакто реалния ъгъл на заточения зъб излиза 11°. Тази разлика се дължи на износването на челния участък-ръб на заточващия диск, който е монтиран на точиларката. Точилара си мисли, че заточва лентите с голям атакуващ ъгъл 18°, подходящ за мека дървесина и скоростно рязане а всъщност реално лентите му излизат заточени с 11° универсален ъгъл за твърда и мека дървесина. Разликата е доста голяма…

Ето за това този елементарен уред е много подходящ за притежание от всеки уважаващ себе си точилар или тепърва прохождащ в заточването на банцигови ленти човек.

Пробелм С Заточване На Лента За Банциг
Предполагаем и реален ъгъл на банцигова лента

Цена към 12.11.2021год.

50лв.

Телефон за запитване : 0899 239006

Translate »