Силомер за блок банцигови ленти и метални профили


Силомер – динамометър за свръх прецизно измерване на силата на опън в банцигови и скъпи блок банцигови ленти. Уреда може да измерва и силата на опън, която се генерира в метални профили и конструкции!

Силомер за блок банцигови ленти и метални профили

Тази разработка на силомера е уникална и няма аналог!

Всички известни силомери за банцигови ленти се захващат за гърба на лентата или отпред при зъбите. Това води до грешка в отчетените стойности на опън при лентите за блок банцигови машини с широчина над 10см.

Този силомер е специално разработен за използване предимно при ленти на масивни блок банциги, които работят с ленти 8/10/13/15/20см. широчина! Измервателния диапазон на уреда започва от ленти с широчина от 25мм. и може да достигне до ленти широки над 1метър!

Всички колела на банциговите машини имат задължително бандажна част с форма на бомбе! Тази форма на колелото води до по-голямо разтежение на лентата в нейната централна част на шината! Когато лентата е широка над 10см. и се ползва стандартен тип силомер за банцигови ленти е невъзможно да се измери точно колко е най-голямата сила на опън, която се генерира в лентата точно там където е бомбето. Предлагания тук динамометричен уред може да се постави точно в центъра на блок банциговата лента, там където съвпада с бомбето на колелото. Той ще измери свръх прецизно точно колко сила на опън е максимално генерирана вътре в самата лента!

Имате масивен блок банциг и работите с широки ленти то този уред е точно за вас! Когато работите с масивни блок банцигови машини, които работят с ленти струващи по 400/800/1000лв. едната, то този уред е изключително подходящ да ви предпази от пукането и късането на такива скъпи ленти.

Използване на СИЛОМЕРА за калибриране на опъващия механизъм на блок банциг

Обработвате метали и метални профили и искате да знаете каква сила на опън се генерира вътре в металния профил то този уред е точно за вас! Уреда може да се постави върху металния профил ( П-образ, Т-образ, винкел, квадратен профил, метална шина) и да измери силата на опън, която се генерира вътре в него!

Цена към 31.05.2023г. – 400лв.


Translate »