Ленторавнител

Лазерен ленторавнител за банцигови машини, гредарки, циркуляри и окрайчващи пендули.

Мощен и прецизен лазарен уред за лесна, и супер прецизна проверка за сходимост на банцигови машини.

Лазерен ленторавнител за банцигови машини се закрепва към лентата( или циркулярния диск) и излъчва силен лазарен лъч. Чрез този лъч е възможно мигновено да се види дали лентата е усукана спрямо релсите на вагона. Доста често усукването на лентата е голямо и лесно забележимо с уреда. За прецизна проверка се използва замерване в две точки с помощта на ролетка спрямо водещата релса и лазерния лъч. Измереното разстояние трябва да бъде еднакво!

Уреда може прецизно и бързо да проверява за усукване, и гредарки, раздвижни циркуляри, и окрайчващи пендули. Самозакрепва се към циркулярния диск а излъчената мощна лазерна линия показва мигновено дали има усукване на сходимостта на циркулярния диск спрямо пътеката на гредарката или циркуляра. При окрайчващи пендули се самозакрепва към циркулярния диск, издърпва се главата на пендулата напред по работния ход и се наблюдава дали лазерната линия стой на една позиция или се отмества странично. Ако има отместване то циркулярния диск и водещата основа на пендулата са усукани, липсва успоредност, което води до затискане, и “ритане” на окрайчващите пендули!

Всички тези проверки винаги се правят с изключена и напълно спряна машина!

Проверките са нагледни, бързи и изключително прецизни! Заместват сложни и времеемки иначе проверки за всяка една конкретна машина.


Проверка на наклон на банцигова лента с лазерен ленторавнител.


ленторавнител
Уред за бърза, лесна и свръх прецизна центровка и проверка на банциг
Уред за проверка на банцигова лента, ленторавнител
Лазерна центровка на банциг
Проверка центровка на банциг
Ленторавнител за блок банциг


Ленторавнител е уред, който се самозакрепва към банциговите ленти и излъчва силна червена или зелена лазерна линия. Излъчената линия показва реалната моментна равнина на банциговата лента! Използва се за бърза, нагледна и супер прецизна проверка на равнинната позиция на банциговата лента спрямо релсите на вагона, колоните на вагона, пердето на обикновен банциг, циркулярен диск спрямо пердето на машината и други. Зелената линия е видима дори отвън в ясен слънчев ден (до 7-8метра върху директно огрята от слънцето повърхнина).

Проверка на банциг. Центровка на банциг.
Сходимост – успоредност на банцигова лента спрямо релсите на вагона.

Масово в цеховете усукват с щипките на лентоводачите лентите на банциговите машини, масово! Винаги когато започнат да звънят по телефона, че лентите им кривят и съсипват материала са твърдо убедени, че лените им не са усукани и са правилно настроени. В 80 – 90% от случаите на начално кривене на банциговите машини е до болка познатия проблем с усукани ленти! Винаги ама винаги са убедени, че не са усукали лентите с щипките или притискащите колелца (хоризонтални банциги). Когато ги попиташ как проверяват дали лентата е усукана спрямо вагона на блок банцига… отговорите са просто едни трагични и комични абсурди. Нямат си идея как въобще реално се проверява това. Процедурата по такава прецизна проверка изисква специфични знания и умения, които до сега не сме срещали никъде сред разните повсеместни “специалисти”.

Лазерния ленторавнител е създаден именно точно с тази цел, да направи процедурата по проверката за усукване на лентата да бъде: бърза, нагледна и лесна, без да се изискват специфични умения.

Ленторавнител за хоризонтален банциг

Изработката и основата на уреда е специфична, което му позволява да се захване по нужния прецизен начин към лентата!

Никакви самоделни опити с лазерни теодолити и други подобни няма да постигнат нужната точност!!!


  • 3Д принтиран корпус от техническа пластмаса.
  • Мощен лазерен диод със собствено охлаждане за продължителна няколкочасова работа.
  • Качествена мощна презареждаема батерия за продължителна работа (Panasonic, LG или Sanyo).
  • Вградена BMS платка за контрол на батерията.
  • Специфична основа за самозахващане и супер прецизно подравняване по лентата или циркулярен диск.
  • Външен адаптор за зареждане или опция за USB зареждане.  

Цена към 31.05.2022г. 400лв.

Устройство за бързо, лесно и свръхпрецизно центроване на банцигови ленти

Монтаж на блок банциг, бърза визуална проверка на равнината с лазер

Translate »