Ленторавнител

Лазерен ленторавнител за банцигови машини.

Мощен и прецизен лазарен уред за проверка на банцигови машини.

Устройството се закрепва към лентата и излъчва силен лазарен лъч. Чрез този лъч е възможно мигновено да се види дали лентата е усукана спрямо релсите на вагона. Доста често усукването на лентата е голямо и лесно забележимо с уреда. За прецизна проверка се използва замерване в две точки с помощта на ролетка спрямо водещата релса и лазерния лъч. Измереното разстояние трябва да бъде еднакво!ленторавнител
Уред за проверка на банцигова лента, ленторавнител
Проверка центровка на банциг
Ленторавнител за блок банциг

Ленторавнител е уред, който се самозакрепва към банциговите ленти и излъчва силна червена или зелена лазерна линия. Излъчената линия показва реалната моментна равнина на банциговата лента! Използва се за бърза, нагледна и супер прецизна проверка на равнинната позиция на банциговата лента спрямо релсите на вагона, колоните на вагона, пердето на обикновен банциг, циркулярен диск спрямо пердето на машината и други. Зелената линия е видима дори отвън в ясен слънчев ден (до 7-8метра върху директно огрята от слънцето повърхнина).

Проверка на банциг. Центровка на банциг.
Сходимост – успоредност на банцигова лента спрямо релсите на вагона.

Масово в цеховете усукват с щипките на лентоводачите лентите на банциговите машини, масово! Винаги когато започнат да звънят по телефона, че лентите им кривят и съсипват материала са твърдо убедени, че лените им не са усукани и са правилно настроени. В 80 – 90% от случаите на начално кривене на банциговите машини е до болка познатия проблем с усукани ленти! Винаги ама винаги са убедени, че не са усукали лентите с щипките или притискащите колелца (хоризонтални банциги). Когато ги попиташ как проверяват дали лентата е усукана спрямо вагона на блок банцига… отговорите са просто едни трагични и комични абсурди. Нямат си идея как въобще реално се проверява това. Процедурата по такава прецизна проверка изисква специфични знания и умения, които до сега не сме срещали никъде сред разните повсеместни “специалисти”.

Лазерния ленторавнител е създаден именно точно с тази цел, да направи процедурата по проверката за усукване на лентата да бъде: бърза, нагледна и лесна, без да се изискват специфични умения.

Ленторавнител за хоризонтален банциг

Изработката и основата на уреда е специфична, което му позволява да се захване по нужния прецизен начин към лентата!

Никакви самоделни опити с лазерни теодолити и други подобни няма да постигнат нужната точност!!!


  • 3Д принтиран корпус от техническа пластмаса.
  • Мощен лазерен диод със собствено охлаждане за продължителна няколкочасова работа.
  • Качествена мощна презареждаема батерия за продължителна работа (Panasonic, LG или Sanyo).
  • Вградена BMS платка за контрол на батерията.
  • Специфична основа за самозахващане и супер прецизно подравняване по лентата.
  • Външен адаптор за зареждане или опция за USB зареждане.  

Translate »