Магазин/3D принтиране /разни

Подбор на циркулярни дискове и 3D принтиране на части за дървообработващи машини.


Циркулярни Триони, Циркулярни Дискове
Продажба И Доставка На Циркулярни Дискове. Нови И Втора Употреба.

Можем да ви помогнем с избора на правилни циркулярни дискове за вашата машина. За целта се изчислява диаметъра, броя на зъбите и наклона на зъбите! Избора на точните дискове за разбичване или окрайчване е цяла наука, не става просто хоп в “градския” магазин. Дисковете се изчисляват по специфични формули за да реже леко и прецизно без да се претоварва машината, и самия инструмент.

Също така можем да ви 3D изпринтираме някаква не много голяма част за ваша машина. Частта трябва фабрично да е била от пластмаса и вече да е невъзможно да се открие като резервна част.

Уред За Правилно Натягане На Ленти
Един нагледен пример за възможностите на 3D принтирането е този напълно функционален силомер за опън на банцигови ленти. 3D принтиране на части за дървообработващи машини.

Масово в цеховете се купуват дискове от градския магазин или някой търговец, който никога не е влизал в триците до шия и продава, каквото му се най-масово търси. Често без знания и оглед на това какво реално трябва за дадената машина. Имали сме куриозен случай да ни носят за заточване циркулярен диск за машина за рязане на асфалт а те го ползват на пендула за окрайчване на греди…

Имали сме и случай да се опитват да разбичват надлъжно детайли с циркуляр с 1.5kw. мотор! Три пъти им заточвахме триона да е остър, като бръснач и все не им режел! Накрая с ченгел от устата се наложи да ги накараме да обяснят каква точно им е машината и с каква мощност е ел. мотора понеже нямаше логика в ситуацията.

Трябва да притежавате минимум два еднакви комплекта от циркулярни дискове! Докато едните работят на машината да можете спокойно да оставите другите за заточване. Или както често се случва ако “ударите” метален шрапнел да не останете без инструменти насред поръчката. Втория или третия комплект дискове ще спасят ситуацията поне за седмица докато се снабдите с друг. Това разбира се е скъпо удоволствие и често се работи само с един комплект дискове. Носят се за заточване и се иска да са готови ” за вчера” или удрят шрапнел и изпускат срока на поръчката.

Много често се налага с дадена машина да има два типа дискове за конкретни нужди. Това разбира се е скъпо и често се ползват абсолютно неподходящи дискове. Така те не режат правилно, моторите заглъхват или изгарят а инструментите се прегряват и деформират, което се забелязва по “почерняването – посиняването” на инструмента.

Translate »