Снимки на различни интересни ситуации

Галерия със снимки от различни интересни ситуации от практиката


Галерия със снимки показващи нови банцигови ленти поставени на хоризонтален банциг. Веднага с пускането банцига удря зъбите на лентите отпред и на няколко места силно отзад по гърба, което моментално води до биене на лентата и драскане по дървения материал. Банцига има проблем за който собствениците му не подозират и твърдят, че лентите са лошо заточени. На снимките обаче съвсем ясно се вижда че зъбите на лентите са претърпяли удар в нещо много твърдо, както отпред така и отзад по гърба, което моментално ги е повредило. Съвсем ясно се вижда, че някои от зъбите буквално са откъснати при удара…Ситуация си чисто нов двувалов многодисков циркуляр, произвден в Турция от известна и “реномирана” тяхна фирма.

Историята е следната:

Машината е закупена ЧИСТО НОВА и внесена в България около 05.2022г. Пусната е в движение около месец след внасянето в България. Работи в гр. Гоце Делчев. Та собственика казва, че точно 4 минути след първото пускане е започнала да издава шум като на каменотрошачка!!! Обаждат се в Турция на производителя от където им казват, че не признават гаранция и да си търсят майстори да я оправят в България. Продължават да работят така още две седмици със бучаща на каменотрошачка машина и накрая успешно машината блокира финално… След още няколко разговора с турския производител се случва така, че собственика им тегли една П… майчина и се свързва с нас. Разглобява се целия блокирал възел и се носи при нас да видим какво се случва и какво ще се прави.

-Оказва се че са монтирани слаба серия лагери…

-Лагерното тяло има брутални шупли в отливката ( не се виждат на снимките за съжаление).

-Лагерното тяло е с пренатегната сглобка на лагерите от 0.07мм. което е брутално много! Точно за това лагерите са изгърмяли още на четвъртата минута с първото пускане.

Ремонта се направи, като се мина на по-тежка серия лагери. Лагерното тяло се шабарова до нужната стегнатост на лагерната сглобка. Монтирани са качествени лагери SKF с подходяща хлабина.

След пускането на машината не се чува как работи! Един месец по-късно блокира и горния вал… Същата ситуация… Същия ремонт. Една година по късно сега машината си работи като часовник. За турците остава излагацията да откажат гаранцията на чисто новата машина, която е закупена от тях директно! Направо без коментар…Translate »